top of page

 

 

 

 

 

חרדות הן הפרעות נפוצות יחסית. הסטטיסטיקה מורה שבין 5 ל- 10 אחוזים מהאוכלוסייה סובלים מהפרעת חרדה ברמה כלשהי. רוב האנשים חווים אירועי לחץ וחרדה בחייהם, וחשוב לזכור שלחרדה יש תפקיד הישרדותי. חרדה הינה תגובת חירום טבעית של הגוף כדי להתגונן מפני סכנה. ברמת לחץ וחרדה בינוניים רמת התפקוד שלנו עולה (כמו בזמן מבחן חשוב), אבל אם רמת החרדה גבוהה מידי היא פוגעת בתפקוד. כמו כן לאורך זמן קשה לשאת גם רמות לחץ וחרדה בינוניות וישנה פגיעה בתפקוד הנפשי או הפיזיולוגי. נחשוב לציין שבעיה זו פוגעת בתפקוד ובאיכות החיים, גם אצל אנשים נורמטיביים מצליחים ומתפקדים.

 

בשנים האחרונות השכיחות של הפרעות החרדה עולה. 

בארצנו ישנם גורמים חיצוניים כמו פיגועי טרור המלחמה האחרונה ומתחים כלכליים ואחרים, המהווים משתנה מעצים, ואף זרז לעלייה בשכיחות זו.

העולם המערבי כמו גם ישראל, דורש השגיות, הצלחה, קריירה, כסף, וכדי להשיג את כל אלו, רובינו מוצאים את עצמנו בלחץ בלתי פוסק. בד בבד מערכות תמיכה מסורתיות יותר של משפחה, ולעיתים גם חברים, כי לא תמיד מוצאים מספיק זמן להיפגש עימם בתוך כל העומס והלחץ, התפרקו ואינן יכולות לתת הכלה ותמיכה כבעבר.

יחד עם זאת לא כל אדם מפתח הפרעת חרדה, מלבד גורמים חיצוניים – סביבתיים וסגנון חיים, הפרעה זו מושפעת מגורמים פסיכולוגים אישיותיים ומתהליכים כימיים במוח.

 

למרות שכיום ישנם טיפולים יעילים למדי בחרדה, רוב הסובלים אינם פונים לטיפול. הדבר מושפע בעיקר מחוסר מודעות ומסטיגמות לגבי הטיפול הפסיכולוגי והתרופתי.

 

הפרעות החרדה מחולקות לקטגוריות שונות. עיקר השוני נובע מקובץ סימפטומים והתנהגויות שונה. יחד עם זאת, המשותף להפרעות אלו הוא מנגנון נפשי דומה.

 

בתוך הפרעות החרדה נכללות הפרעות כגון:

        הפרעת חרדה מוכללת

        התקף פאניקה

        פוביה חברתית

        הפרעה טורדנית כפייתית

        היפוכונדרייה

        פוסט טראומה

        הפרעות סומאטיות

 

חרדה, וטיפול פסיכולוגי

חרדה, וטיפול פסיכולוגי

בשבחי השלווה/ דליה רביקוביץ

 

"בעוד ימים מאוד רבים       

אמצא את שבקשה נפשי.

אמצא לי את שלוות נפשי

  אמשוך שלווה תשעה קבין.

 

ובעוד ימים מאוד רבים

   ארחק מתועבת נפשי.....

 

ובית מידות לי  יבנה

אם כה ייתן לי אלוהים

ואין יתר בו וחסר...."

bottom of page